SEO en SEA

SEO

Wat is het en wat kan het voor u betekenen?

SEO heeft als doel het verbeteren van de positie van de betrokken website in de zoekresultaten van de verschillende grote zoekmachines.

Omdat zoekmachines de grootste bron van kwalitatief goede bezoekers zijn betekent een goede zoekmachine positionering voor de meeste bedrijven een beduidend grotere omzet.

Bent u goed bezig?

De meeste zoekmachine consultants en/of websites bieden een al dan niet gratis zoekmachine ranking analyse van uw website aan. Wij vinden het echter nuttiger om u enkele eenvoudige instructies te geven zodat u zelf een kleine analyse kan maken. op die manier bent u meteen zeker dat wij u niets wijsmaken.

Indien u nog geen SEO doet.

Stel een lijstje op met 10 a 20 zoek-zinnen die u zelf zou ingeven als u op zoek zou zijn naar het produkt dat u verkoopt. Zoek ze op Google of Yahoo en noteer de positie waarop u uw website terugvindt. Als het om nederlandstalige termen gaat zou uw website in principe steeds op de eerste pagina moeten staan. Is dit niet zo dan kan u best wat hulp gebruiken. Heeft u internationale zoek-zinnen (bvb Engels) dan heeft u per definitie hulp nodig.

Bent u reeds met SEO bezig.

 (Hetzij zelf hetzij met externe hulp)In dit geval heeft u ongetwijfeld al een lijst van zoektermen gemaakt of gekregen. Controleer of alle termen, of toch het grootste gedeelte ervan, een goede positionering hebben in Google en/of Yahoo. Dwz. pagina 1 of 2 en boven de concurrentie. Is dit niet zo dan heeft meer en/of andere hulp nodig.
Als de positionering van zoektermen wel goed is dan kan je nog een stapje verder gaan. Maak een nieuwe lijst zoekzinnen opgebouwd uit variaties op de termen uit de eerste lijst. Meervouden, combinaties, synoniemen, etc… Is de positionering van deze termen even goed? Het zou moeten.

Er zijn meerdere redenen waarom de zoektermen uit de nieuwe lijst niet terug te vinden zijn in de zoekmachines. Meestal wijst het op een slechte of veel te kortzichtige zoekmachine strategie. Bijvoorbeeld het gebruik van een beperkt aantal landingspagina’s zonder een verder optimalisatie van de website. Typisch zullen deze landingspagina’s de enige zijn die goed geplaatst zijn in de zoekmachines.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Kwam u tot de conclusie dat u hulp nodig heeft? Wij kunnen u helpen. Niet met kant en klare pakketjes, niet met x landinspagina’s aan x euro per stuk en ook niet door uw site bij 1000 en meer zoekmachines aan te melden…

Wij bekijken elke website afzonderlijk en maken een strategie op maat. Een strategie die uitgaat van de sterke punten van de betrokken website(s) en die resultaat verzekerd op lange termijn.

Bent u geinteresseerd? Of had u gewoon eens graag een andere klok gehoord? Klik hier om contact op te nemen.

Geef een antwoord